Pravartu žinoti: beveik nėra eilių

Pravartu žinoti: beveik nėra eilių

Respublikinėje Šiaulių ligoninėje (RŠL) Širdies ir kraujagyslių centre dirba du patyrę specialistai, Intervencinės angiologijos skyriaus kardiologai Tautvydas Platūkis ir Remigijus Vaičiulis, implantuojantys įvairaus tipo elektrokardiostimuliatorius bei defibriliatorius.

Kaune ir Vilniuje laukiančiųjų eilės – milžiniškos, todėl paslaugos pacientai kartais laukia ir 2 metus. Šiauliuose kol kas didelių eilių nėra, tad implantuoti elektrokardiostimuliatorius bei defibriliatorius galima jau po mėnesio.

Elektrokardiostimuliatorių dažniausiai reikia vyresnio, 70-80, metų amžiaus žmonėms, kai nusilpsta nuosavas širdies ritmo vedlys. Dėl elektrokardiostimuliatoriaus poreikio nusprendžia kardiologas. Taip pat beveik nėra eilių ir defibriliatoriams implantuoti. Jie reikalingi širdies nepakankamumą turintiems žmonėms, kuriems yra didelė rizika mirti staiga dėl pavojingų ritmo sutrikimų. Defibriliatoriaus poreikį asmeniui taip pat nustato kardiologas, atsižvelgdamas į indikacijas.

„Atkreipiame dėmesį, kad kol kas eilių beveik nėra būtent šioms dviem kardiologų paslaugoms“, – tikslino Respublikinės Šiaulių ligoninės atstovė Eva Kazlauskienė.

www.joniskiodienos.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *