Ant joniškiečio automobilio grindų gulėjo maišelis, kuriame buvo… galva

Ant joniškiečio automobilio grindų gulėjo maišelis, kuriame buvo… galva

Joniškio rajono policijos komisariato pareigūnai šiųmetę spalio septynioliktąją, kaip ir įprastai, stabdė automobilius, nes aiškinosi, ar vairuotojai blaivūs.

Joniškyje, Žemaitės gatvėje, sustabdytos mašinos „VW Transporter“ vairuotojas drąsiai pūtė į alkoholio matuoklį, kuris parodė nulius. Tačiau, kai pareigūnai paklausė, ką jis veža ant automobilio grindų padėtame plastmasiniame maišelyje, 53 metų Joniškio rajono gyventojas sunerimo, o jo atsakymas pareigūnus pribloškė. Jie išgirdo, kad maišelyje – galva.

Pasidomėję maišelio turiniu policininkai išvydo jauno stirnino galvą, o pakėlę ant galinės sėdynės esantį užklotą, aptiko šautuvą su optiniu taikikliu ir prožektoriumi bei garso slopintuvu. Iš automobilio daiktadėžės ištraukė ir 12 mažo kalibro šovinių. Tikrinant, ar ginklo lizde nėra šovinio, atitraukus spyną, iš vamzdžio lizdo iškrito šovinio tūta su pažeista kapsule. Vyras pripažino, kad ginklas bei šoviniai priklauso jam, nors leidimo jiems laikyti neturi Porino, kad išvakarėse viename Joniškio rajono kaime išvakarėse smaginosi, šaudydamas į varnas, o stirnino galvą jam už paslaugą padovanojo medžiotojas.

Tačiau ir automobilyje, ir ant jo esantys kraujo pėdsakai pareigūnus vertė manyti, kad ne į varnas buvo šaudyta. Joniškietis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Dėl neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu ir šaudmenimis jam buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Po areštinėje praleistos nakties joniškietis prisipažino, kad stirniną nušovė jis. Pamatęs palaukėje besiganančių stirnų būrį, neatsilaikė pagundai įsigyti stirnino ragus ir paleido į būrį šūvį. Iš sumedžioto laimikio jis pasiėmė tik jo galvą, o kūną palikęs laukuose.

Apie neteisėtą medžioklę buvo informuoti Aplinkos apsaugos departamento Šiaulių valdybos Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai. Šie pradėjo administracinę teiseną dėl medžioklę reglamentuojančių teisės aktų reikalavimų pažeidimo, už kurį numatoma baudanuo šešių šimtų iki vieno tūkstančio septynių šimtų eurų ir transporto priemonės, kuri buvo panaudota sumedžiotam gyvūnui gabenti, konfiskavimas. Taip pat joniškiečiui teks atlyginti laukinei gyvūnijai padarytą žalą, kuri, pasak Šiaulių vyriausiojo policijos komisariato atstovės Gailos Smagriūnienės, siekia per tūkstantį eurų.

O už neteisėtą disponavimą šaunamuoju ginklu ir šaudmenimis, kaip kad www.joniskiodienos.lt. rašė trumpai kiek anksčiau, įstatymas numato areštą arba laisvės atėmimą iki penkerių metų.

Jonas DAGYS

Nuotraukoje užfiksuotu šautuvu joniškietis dėl ragų nušovė jauną stirniną ir visa tai jam labai daug kainuos.

Policijos komisariato nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *