Agresyvūs vyrai terorizuoja ar muša moteris

Agresyvūs vyrai terorizuoja ar muša moteris

Agresyvūs, dažniausiai neblaivūs vyrai terorizuoja ar muša moteris: žmonas, sugyventines, pažįstamas. Vienos kreipiasi į policiją, kitos kenčia dantis sukandusios…

Šiųmečio lapkričio trečią dieną į policiją kreipėsi Joniškio rajone, Bariūnų kaime, gyvenanti penkiasdešimt vienerių metų moteris. Ji skundėsi, kad tądien, apie 11 valandą, kilo konfliktas tarp jos ir devyneriais metais vyresnio sugyventinio. Barnio metu įsiutęs vyras pagriebė virtuvinį peilį ir grasino moteriai juo smogti. Sodietė itin agresyviai nusiteikusio vyro labai išsigando, suskubo kviesti pagalbą. Atvykę pareigūnai ketino patikrinti įsiutusio kaimiečio blaivumą, tačiau šešiasdešimtmetis tą padaryti atsisakė. Pareigūnai jį suėmė ir išgabeno į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 145 str. Už grasinimą nužudyti ar sutrikdyti moters sveikatą bariūnietis gali būti nubaustas viešaisiais darbais, bauda ar net laisvės atėmimu dvejiems metams.

Spalio trisdešimtąją areštinėje patupdytas ir trisdešimt aštuonerių metų Joniškio rajone, Lieporų kaime gyvenantis vyras. Šios dienos vakarą, būdamas girtas (2,69 prom.), jis sumušė sugyventinę.

Savo gyvenimo draugę spalio 31-osios naktį prilupo ir trisdešimt devynerių metų vyras, gyvenantis Joniškyje, Vilniaus gatvėje. Iš kai kurių moterų tyčiojamasi ir kitaip. Spalio 28 d. policijos pareigūnai išsiaiškino, kad Žagarėje gyvenantis dvidešimt šešerių metų vyras per programėlę „Messenger“ platino moters, gimusios 1995 m., pornografinio turinio nuotraukas. Šio jauno žmogaus taip pat laukia nemalonumai: viešieji darbai, bauda ar net laisvės atėmimas iki vienerių metų.

Panašių istorijų policijos suvestinėse galima aptikti kiekvieną savaitę. Sakytume, smurtas ir teroras liejasi laisvai, nes agresyvūs vyrai iš areštinių beveik visada grįžta į būstą, iš kurio būna išgabenti.

Jonas DAGYS

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *