Joniškio policijos pareigūnai žaibiškai sučiupo brangių elektrinių paspirtukų vagį

Joniškio policijos pareigūnai žaibiškai sučiupo brangių elektrinių paspirtukų vagį

„Vienas iš daugiabučio namo laiptines vasarą gražinančių apdailininkų buvo jaunas tamsių plaukų vaikinas. Į akis krito išsyk, nes buvo šnekus, smalsus, kalbino pro šalį einančius namo gyventojus, lakstė iš vieno aukšto į kitą, dažė, tiksliau, negrabiai ir nekokybiškai patepliojo daugiabučio laiptus ir – įkliuvo policijai“, – pasakojo moteris.

Anot jos, nors buvo vasara, tačiau pasamdyti apdailininkai dirbo lyg ne savo rankomis, todėl nerimą kėlė tai, kad buvo nuolat atlapos kodinės namo durys, o taip pat – bendros rūsio durys. Šiaip taip baigę remontus ir gavę paskutinius pinigus jauni vyrai iškeliavo.

Kai spalio trečiosios rytą Joniškio centre, Miesto aikštės gatvėje esančio daugiabučio gyventojas pamatė išlaužtas vienos laiptinės rūsio duris (sugadinta spyna), žmogus apstulbo. Blogos nuojautos vejamas nusileido laiptais ir nuskubėjo prie savo sandėliuko. Pravėrė duris ir išvydo, kad nebėra čia laikytų dviejų elektrinių paspirtukų, kurių bendra vertė – beveik 1000 eurų. Vyras nedelsdamas kreipėsi į policiją.

Pradėję ikiteisminį tyrimą dėl vagystės, Joniškio pareigūnai atkreipė dėmesį, kad name, iš kurio nugvelbti brangūs daiktai, yra vaistinė, turinti vaizdo stebėjimo kamerą, į kurios stebėjimo perimetrą patenka šalia gyvenamojo namo esanti teritorija. Vaizdo kamerą turi ir dalį kiemo per ją mato šalia namo esantis prekybos centras. Atidžiai peržiūrėję vaizdo įrašus, pareigūnai pastebėjo naktį prie namo privažiavusio automobilį siluetą. Iš jo jau buvo galima nuspėti transporto priemonės markę. Tyrėjams kantriai analizuojant ant Joniškio pastatų įrengtų kamerų vaizdus, pavyko nustatyti vagyste įtariamo asmens automobilio valstybinį numerį. Turint šį numerį, atrodo, lengvai galima išsiaiškinti, kam priklauso automobilis. Tačiau policininkai nusivylė, kai sužinojo, kad nusikaltimo įvykdymo dieną vyras dar nebuvo šios transporto priemonės savininkas, mašiną įsigijo vėliau. Bet tyrėjai visgi nustatė, kam automobilis priklausė prieš tai, nors automobilių registre to nesimatė, kadangi ankstesnis mašinos savininkas jos nebuvo įregistravęs, o po nusikaltimo padarymo automobilį pardavė, sudarydamas pirkimo-pardavimo sutartį.

Paaiškėjo, kad apsukrus mašinos pardavėjas, naktį apsilankęs daugiabučio namo, kuriame dažė laiptines, rūsyje, – devyniolikmetis vaikinas, anksčiau gyvenęs Joniškio rajone, o pastaruoju metu įsikūręs Šiauliuose, ir jau ne kartą nusipelnęs teisėsaugos dėmesio. Jauno laiptų dažytojo pavardė figūruoja dviejuose ikiteisminiuose tyrimuose dėl fizinio skausmo sukėlimo ir dviejuose ikiteisminiuose tyrimuose dėl Šiauliuose įvykdytų vagysčių. „Paspirtukų vagystė Joniškyje, Miesto aikštės gatvėje esančio daugiabučio rūsyje, – tai jau trečia vaikino vagystė šiais metais“, – pastebėjo Šiaulių apskrities Vyriausiojo policijos komisariato atstovė Gaila Smagriūnienė.

Pavogtų elektrinių paspirtukų pareigūnai pas jį nerado, nes buvo parduoti. Patrauklia kaina paspirtukus įsigijusius pirkėjus labai nuvylė policijos pareigūnų vizitas – teko su pirkiniu atsisveikinti: paspirtukai buvo grąžinti teisėtam šeimininkui.

Devyniolikmetis Joniškyje, Miesto aikštės gatvėje esančio daugiabučio gyventoją apvogė neatsitiktinai. Vasarą, pasamdytas individualios įmonės savininko, dažė laiptus, dirbo kitokius smulkius darbus, o tuomet ir apžiūrėjo rūsius. Šniukštinėdamas įsidėmėjo, kad vienos laiptinės gyventojos po pasivažinėjimo brangius paspirtukus padeda namo rūsio sandėliuke. Be to, buvo tikras, kad, laužiant rūsio durų spyną, jo niekas negirdės… Todėl po kelių savaičių, naktį, ir atriedėjo prie namo…

Devyniolikmečiui pareikštas įtarimas dėl vagystės, baudžiamoji byla atsidurs teisme. Namo gyventojai turėtų būt dėkingi Joniškio policijos komisariato tyrėjams, pareigūnams, kurie per kelias dienas surado vagį.

Jonas DAGYS

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *