Akyla Joniškio prekybos centro darbuotoja pastebėjo vagį, o pareigūnai jį sučiupo

Akyla Joniškio prekybos centro darbuotoja pastebėjo vagį, o pareigūnai jį sučiupo

Joniškio rajono policijos komisariato pareigūnams ir vieno prekybos centro pardavėjoms gruodžio 1-osios vidurdienį Joniškyje teko gaudyti alkoholio vagį.

Vilniaus gatvėje sulaikytas 52-jų metų vyras iš prekybos centro buvo nugvelbęs 8 butelius viskio, tačiau jo paragauti vagišiui taip ir neteko, nes atsidūrė areštinėje. Jam buvo pareikšti įtarimai dėl vagystės. Ikiteisminis tyrimas baigtas pagreitintu procesu. Gruodžio 3 d. ikiteisminį tyrimą kuruojantis prokuroras 52 m. vyrui pasiūlė 60 parų arešto bausmę, kurią dar turi patvirtinti teisėjas.

Kvaišalams priklausomybę turinčiam vyrui – tai eilinis ikiteisminis tyrimas. Daug kartų už vagystes, chuliganizmą, sukčiavimą, neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis teistas šiaulietis laisvę po paskutinės bausmės už vagystes atlikimo atgavo tik šių metų rugsėjo pabaigoje. Tąkart jis buvo nuteistas už vagystes iš parduotuvių.

Kvaišalais piktnaudžiaujančiam vyrui vagystės – vienintelis greitas būdas prasimanyti pinigų eilinei dozei. Gruodžio 1-ąją įvykdytos vagystės iš Joniškio prekybos centro motyvas – taip pat noras gauti pinigų. Vyro tikslas buvo pavogtąjį alkoholį ne išgerti, o parduoti.

Į po prekybos centro alkoholinių gėrimų skyrių vaikštantį šiaulietį dėmesį atkreipė čia lentynas tvarkiusi pardavėja. Tiksliau, moteris pamatė jo nemažą krepšį, iš kurio pasigirdo butelių skambčiojimas, kai vyras jį pakėlė nuo žemės. Suklususi pardavėja, matė, kaip ant pečių užsimetęs krepšį vyras nuėjo kasų link, ir, prasibrovęs pro čia stovinčius pirkėjus, lyg niekur nieko praėjo pro kasas.

Akyla pardavėja sumetė, kad vyras bus pasisavinęs jų parduotuvės prekės, pasivijo jį ir paprašė užeiti į kabinetą bei parodyti, ką turi krepšyje. Vyras to daryti nesiteikė, tik pastūmė pardavėją ir išbėgo lauk. Drąsi moteris jį nusivijo, spėjusi kolegėms šūktelėti, kad kviestų policiją. Prie vagišiaus persekiojimo prisijungė dar trys jos kolegės. Tai pamatęs vyras metė krepšį su pavogtaisiais alkoholio buteliais ant žemės ir pasileido bėgti autobusų stoties link.

Bet čia jam kelią pastojo į įvykio vietą iškviesti Joniškio rajono policijos pareigūnai. Policininkai vagišių sulaikė. Alkoholio matuokliu jam nustatytas 0,9 prom. girtumas. Pavogto viskio vertė – 94 eurai.

www.joniskiodienos.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *