Ruslano Prokopenko lengvaatlečiai Lietuvos čempionate iškovojo 2 aukso ir 2 sidabro medalius

Ruslano Prokopenko lengvaatlečiai Lietuvos čempionate iškovojo 2 aukso ir 2 sidabro medalius

Savaitgalį Klaipėdoje vyko Lietuvos rajonų jaunių, gimusių 2005-2006 m., ir jaunuolių, gimusių 2003-2004 m., lengvosios atletikos čempionatas.

Šiose varžybose sėkmingai startavo Joniškio sporto centro auklėtiniai. Pirmąją varžybų dieną buvo iškovoti 3 medaliai – vienas aukso ir du sidabro. Jaunių vaikinų grupėje, šuolio į aukštį rungtyje asmeninį rezultatą net du kartus pagerino ir čempionu tapo bei aukso medaliu pasipuošė Armandas Tamašauskas (1 m 85 cm). Du sidabro medaliai buvo iškovoti bėgimo rungtyse. Jaunių merginų grupėje sau nebūdingą 600 m (1 min. 46 sek.) distanciją išbandė Adrija Prokopenko. Visą bėgimą lyderiavusi, finišo tiesiojoje Adrija pritrūko jėgų ir paskutiniuose metruose teko pripažinti varžovės iš Marijampolės pranašumą ir pasipuošti sidabro medaliu.

Jaunimo grupėje besivaržanti Rusnė Prokopenko 3000 m rungtyje iškovojo Lietuvos čempionato sidabrą (13 min. 24 sek.). Antrą čempionato dieną Adrija Prokopenko startavo 1000 m distancijoje ir užtikrintai laimėjo varžybų auksą (3 min. 23 sek.).

Jaunių merginų 3 kg rutulio stūmimo rungtyje į finalą pateko ir Viltė Stankevičiūtė (9 m 40 cm), bet užėmė penktąją vietą.

Varžybų nugalėtojai ir prizininkai buvo apdovanoti Lietuvos lengvosios atletikos federacijos diplomais ir medaliais, o nugalėtojams įteikti ir LLAF 2022 m. kalendoriai. Komandinėje jaunių įskaitoje Joniškio rajono sportininkai surinko 83 tšk. ir užėmė aukštą 8-ą vietą tarp 28-ių rajonų komandų.

Nuotraukoje iš kairės: Rusnė Prokopenko, Adrija Prokopenko, Armandas Tamašauskas ir sportininkų mokytojas Ruslanas Prokopenko.

www.joniskiodienos.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *