Buvusio Joniškio teisėjo Sauliaus Remeikos baudžiamoji byla nagrinėjama Šiauliuose

Buvusio Joniškio teisėjo Sauliaus Remeikos baudžiamoji byla nagrinėjama Šiauliuose

Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmuose toliau nagrinėjama buvusio Joniškio teisėjo ir buvusio advokato padėjėjo Sauliaus Remeikos baudžiamoji byla dėl sukčiavimo ir apgaulingos buhalterinės apskaitos tvarkymo. Taip nusprendė Lietuvos apeliacinis teismas. Nutartyje nurodyta, kad Lietuvos apeliacinis teismas atsisako baudžiamąją bylą iš Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmų perduoti nagrinėti kitam apylinkės teismui.

Be to, Lietuvos apeliacinis teismas nurodė, kad vien aplinkybė, kad kaltinamasis S. Remeika dirbo teisėju Šiaulių apygardos teismo veiklos teritorijoje veikusiuose apylinkės teismuose (tuometiniuose Akmenės rajono apylinkės teisme ir Joniškio rajono apylinkės teisme), ir kad šiuo metu jo baudžiamoji byla perduota nagrinėti taip pat Šiaulių apygardos teismo veiklos teritorijoje veikiančiam apylinkės teismui, nesudaro pagrindo abejonėms dėl bylą nagrinėjančio teismo nešališkumo ar objektyvumo trūkumo. Lietuvos apeliacinis teismas pažymi, kad teismas, vykdantis teisingumą, turi būti nešališkas, nepaisant jokių išorinių aplinkybių.

Priminsime, kad S. Remeika iš Joniškio rajono apylinkės teismo teisėjo pareigų buvo atleistas Lietuvos Respublikos Prezidento dekretu 2014 m. kovo 28 d. Kaltinamasis jau daugiau nei aštuoneri metais neina teisėjo pareigų. Nutartyje nurodoma, kad nėra duomenų dėl artimų kaltinamojo kolegiškų ar kitokio pobūdžio ryšių su Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmų teisėjais.

„Mantas Liesis Šiaulių apylinkės teismo teisėju paskirtas Lietuvos Respublikos Prezidento dekretu  2015 m. liepos 22 d., t. y. praėjus daugiau nei metams po to, kai kaltinamasis S. Remeika buvo atleistas iš teisėjo pareigų, todėl akivaizdu, kad teisėjo M. Liesio ir buvusio teisėjo, šiuo metu kaltinamojo S. Remeikos nesiejo ir nesieja jokie darbiniai santykiai“, – akcentavo Šiaulių apylinkės teismo pirmininko padėjėja Nijolė Damulė.

Joniškietis S. Remeika yra kaltinamas nusikalstamų veikų padarymu laikotarpiu nuo 2014 m. balandžio mėnesio iki 2019 m. gruodžio 31 d., kai jis jau nebuvo teisėju.

Primename, kad gegužės 4 d. Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmų teisėjas M. Liesis, nusprendė kreiptis į Lietuvos apeliacinį teismą, siekdamas išsiaiškinti, ar gali nagrinėti minėtą baudžiamąją bylą Šiaulių apygardos teismo teritorijoje esantis teismas.

www.joniskiodienos.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *