Pinigų lietus dažniausiai virsta ašaromis

Pinigų lietus dažniausiai virsta ašaromis

„Instagram platformoje žadamas pinigų lietus, tačiau iki šiol dar niekas negavo nė vieno euro“, – perspėja policija.
,,Pinigai – čia!“, „Užsidirbk pats“ „Uždarbis – per vakarą“, „Padedu žmonėms uždirbti pinigų“ – tokie ir panašaus pobūdžio skelbimai apie galimybę lengvai užsidirbti Instagram platformoje susuko galvą ne vienam lengvatikiui. Rugsėjo ir spalio mėn. į Šaulių apskrities policiją kreipėsi net aštuoni jauni (18-24 metų) žmonės, patikėję sukčių pažadais per vakarą padvigubinti čia ir dabar investuotas pinigu sumas.

Pažadukai suteikė net šimtaprocentinę pinigų grąžinimo garantiją ir įtikinimui parašydavo:„ Jei apgausiu, galėsi kreiptis į policiją“.

Skelbimuose siūlomos statymo lažybose paslaugos. Naujokai viliojami mega pasiūlymais. „Dirbame taip. Klientų pinigus padidiname 3-4 kartus ir tada 40 procentų pasiimame mes, o 60 procentų išmokame jums“, – taip rašome skelbimuose apie greit ir lengvai uždirbamus pinigus. Kad žmonės užsikabintų už šio skelbimo, akcentuojama, kad tokia galimybė sudaroma tik naujokams, o paskui teks mokėti narystės mokestį.

23 metų vyras pinigus statymams pervedė ne tiesiogiai tokios paslaugos teikėjui, o jo tarpininkui. Jau šis faktas turėjo sukelti įtarimą. Tačiau pinigų troškulys ignoruoja blaivaus proto keliamas abejones, ir vaikinas į nurodytą sąskaitą pervedė 460 eurų. Tačiau, kai pradėjo eiti kalba apie laimėjimo ir investuotų pinigų pasiėmimą, su šiuo naivuoliu bendravęs asmuo į žinutes neatsiliepė.

Buvo ir kitokių variantų. Ryte 350 eurų lažybų statymams pervedęs kitas vyras po keleto valandų sulaukė žinutės, kad jau gali pasiimti laimėjimą. Tačiau sąskaitos, į kurią turėjo būti pervestas uždarbis, savininko laukė staigmena – pareikalauta pervesti 260 eurų mokesčiams sumokėti. Kai ryšys su „investuotoju“ nutrūko, nes neatsakė nei į skambučius, nei į žinutes, vaikinas suvokė, kad pateko į sukčių pinkles.

Dar vienas vyras investuoti į lažybas bandė atsargiai – pervedė tik 40 eurų. Tačiau kai kitą dieną sužinojo, kad jo pinigų statymai uždirbo 1100 eurų, neatsilaikė – sukčiams pervedė 260 eurų mokesčiams sumokėti, kad tik galėtų atsiimti laimėjimą. Savaitę laukęs įkrentančių pinigų į savo sąskaitą, suprato, kad jų nesulauks, nes pinigų „investuotojas“ savo Instagram paskyroje paprasčiausiai jį užblokavo.

„Taigi žadėtas pinigų lietus, patikint savo santaupas tariamiems lažybų statytojams, yra dar vienas sukčiavimo scenarijus – iki šiol dar niekas negavo nė vieno euro“, – tikino Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Gaila Smagriūnienė.

Žmonės turėtų būti atsargesni, kuomet kompiuterio ekrane pasirodo užrašas, kuriuo teigiama, kad Jūs neva laimėjote Telia dovaną: kompiuterį, mobilųjį telefoną ar pan. Nurodytuose langeliuose reikia parašyti vardą, pavardę, amžių, lytį, nurodyti el. paštą ir atsiverčia langas, kuriame prašoma ir kreditinės kortelės duomenų, nes už dovaną reikės pervesti 2 eurus.

Kam tie duomenys? Akivaizdžiai – sukčių braižas. Paskambinus į Telia, buvo pasakyta, kad bendrovė jokių loterijų ir dovanojimo akcijų nerengia.
Sukčiai merkia savo meškeres kur tik įmanoma. Gaila, kad atsiranda naivuolių, kurie užkimba ir patiria nuostolius. Žmonėms vertėtų žinoti, kad pinigai yra uždirbami nuoširdžiu ir sunkiu darbu.

www.joniskiodienos.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *