STT vadovas ragina netoleruoti medikų korupcijos

STT vadovas ragina netoleruoti medikų korupcijos

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) atlieka ikiteisminį tyrimą dėl įtariamo medikų kyšininkavimo Šiaulių apskrities gydymo įstaigose. Įtarimai pareikšti 3 apskrities gydytojams ir 12 pacientų.
Kaip rašoma STT pranešime, ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia manyti, kad gydytojai priimdavo iš pacientų kyšius už medicininių paslaugų suteikimą: konsultacijas, receptų išrašymą, atliktus vairuotojo sveikatos patikrinimus. Kyšių sumos galėjo siekti iki 100 eurų už medicininę paslaugą.

Iš papirkimu įtariamų 12 pacientų – 5 pritaikytas atleidimas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą ir paskirta baudžiamojo poveikio priemonė – sumokėti po 500 eurų į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Šiuo metu tiriamos 44 korupcinio pobūdžio nusikalstamos veikos. Siekiant surinkti tyrimui reikšmingą informaciją, šiuo metu dar atliekami procesiniai veiksmai. STT teigimu, įtariamųjų ratas gali plėstis. STT Šiaulių valdybos vadovas Vaidas Pupelis ragina žmones netoleruoti korupcijos ir nesitaikstyti su kyšio reikalavimu ar provokavimu.

Joniškyje sklando šnekos, kad kai kurie medikai pacientams net praveria savojo darbo stalo stalčių, kad būtų įdėtas banknotas… Užuot pranešę STT kai kurie žmonės toleruoja nusikaltimą, negalvodami, kad kyšio davimas taip pat kvepia baudžiamąja atsakomybe.

Ikiteisminį tyrimą atlieka STT Šiaulių valdyba, jį kontroliuoja ir jam vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Andrej Mirnyj.

www.joniskiodienos.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *