Ligoninėje – garbingi svečiai

Ligoninėje – garbingi svečiai

Respublikinėje Šiaulių ligoninėje apsilankė Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto dekanas prof. Dalius Jatužis, prodekanas prof. Vytautas Kasiulevičius, prodekanė doc. dr. Laura Nedzinskienė ir Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Sveikatos mokslų instituto direktorė prof. Natalija Istomina.

Svečiai iš sostinės į ligoninę atvyko aptarti bendradarbiavimo galimybių ir savo akimis pamatyti, kokios sąlygos yra sudaromos naujai atvykusiems medikams ir rezidentams. Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto prodekanas prof. Vytautas Kasiulevičius įstaigai negailėjo gerų žodžių. Svečiai išklausė ir ligoninės atstovų lūkesčius. Vienas iš jų – pagalba pritraukiant į Respublikinę Šiaulių ligoninę naujus, kvalifikuotus specialistus.

Šiuo metu ligoninėje itin laukiami psichiatrai, kardiologai, neurologai bei skubiosios pagalbos gydytojai. Pernai į Respublikinę Šiaulių ligoninę atvyko 59 nauji medikai. Dalį jų rinktis Šiaulius paskatino miesto savivaldybės teikiama finansinė paskata.

Aplankę dalį ligoninės skyrių ir padalinių, delegacijos nariai pripažino, kad yra maloniai nustebinti, sutikę daug jaunų, profesionalių, išsilavinusių skyrių vadovų, išvydę daug naujos, modernios įrangos.

Svečiai pripažino, kad būsimieji gydytojai, pasirinkdami miestą, vertina ne tik darbo sąlygas, bet ir miesto infrastruktūros patogumą, socialinę gerovę, vaikų lavinimo galimybes bei kitus, jaunoms šeimoms svarbius aspektus, informavo ligoninės viešųjų ryšių specialistė Eva Kazlauskienė.

www.joniskiodienos.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *