Kombinuoti pašarai karvėms (kombikormas) – geriausias variantas?

Kombinuoti pašarai karvėms (kombikormas) – geriausias variantas?

Užsiimant gyvulininkyste neišvengiamai tenka pasirūpinti ir maistu turimiems gyvūnams, kurio dažnai prireikia pakankamai nemažai, ypač šaltuoju metų laiku. Kadangi natūralaus jo šaltinio lauke paprasčiausiai nelieka. Tuomet tenka spręsti dilemą, ką geriausia pasirinkti. Ar naudoti vien tik natūralų žiemai paruoštą šieną, kas reikalauja nemažai išankstinio darbo bei resursų, ar naudoti kombinuotus pašarus. Pastarieji taip pat reikalaus investicijų, tačiau tuomet rūpesčių bus žymiai mažiau. Dar ir todėl, jog šie gaminiai subalansuoti bei pritaikyti gyvuliams. Tad beliks tik juos patiekti. Kadangi ir gamintojai atlieka daugybę tyrimų ieškodami geriausio varianto, kuris užtikrintų gyvulių pilnavertę mitybą ir tuo pačiu sumažintų išlaidas ūkininkams. Tad tikrai ne atsitiktinai paskutiniu metu toks variantas taip sparčiai išpopuliarėjo, ypač tuose ūkiuose, kur laikomas tikrai didelis gyvulių skaičius. Tuomet jų maitinimas tampa tikru iššūkiu, kuriam privalu tinkamai pasiruošti.

Kaip užtikrinti tinkamą mitybą?

Sveiki gyvuliai maitinasi pakankamai noriai. Tiesa, į maisto racioną jie kartais žiūri labai išrankiai, todėl nenuostabu, jog patiektas pašaras gali būti išrinktas ir suėsta tik dalis jo. Kas nėra pats geriausias variantas. Todėl neretai maistas yra maišomas bei smulkinamas ir tai padeda išvengti tokių situacijų. Kombinuoti pašarai karvėms (kombikormas) tapo jau įprastu jų maisto racionu ne tik šaltuoju metų laiku. Kas gerokai supaprastina visą procesą ir leidžia išvengti daugybės su tinkama mityba susijusių rūpesčių. Tiesa, svarbu stebėti ne tik ką gyvuliai ėda, bet ir kaip dažnai jie tą daro. Optimaliausiu variantu jie turėtų maitintis periodiškai, bet suėsti po mažesnį kiekį. Ir tai geriau, negu per kelis kartus dienoje suėdamas visas paros maisto kiekis. Būtent tam naudojamas specialios automatinės sistemos, kurios dozuoja bei pateikia maistą. Nes savarankiškai tą padaryti dideliame ūkyje gali būti gana sudėtinga.

Kur geriausia įsigyti pašarus?

Yra tikrai ne viena šioje srityje besispecializuojanti parduotuvė. Be to, kartais kombinuoti pašarai karvėms (kombikormas) gali būti parduodami ir pačių gamintojų. Nors tuo užsiima tikrai ne visi. O ir patys gaminiai gali kažkiek skirtis, todėl pasirinkti pakankamai svarbu. Bet tą padaryti šiomis dienomis nėra sudėtinga. Kadangi visą asortimentą galima rasti internete. Todėl norint jį apžiūrėti ar netgi įsigyti nereikės niekur vykti ar išeiti iš namų. Kas ne tik patogu, bet ir leidžia sutaupyti daugybę laiko, o kartais net ir pinigų. Kadangi internete nesunku palyginti skirtingus variantus, jų savybes, kainas bei tuomet pasirinkti tinkamiausią. Ką padaryti įprastose parduotuvėse tikrai ne visuomet pavyks. Be to, internete galima atrasti ir visus kitus su gyvulininkyste susijusius bei naudingus produktus vienoje vietoje. Lygiai kaip ir gyvulių augintojams aktualią informaciją, naujienas bei specialius pasiūlymus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *