Gyvus šuniukus užkasusiam vyrui teismas skyrė 4 mėnesius viešųjų darbų

Gyvus šuniukus užkasusiam vyrui teismas skyrė 4 mėnesius viešųjų darbų

Už žiaurų elgesį su gyvūnais kaltu pripažintas 61 m. Vytas Zabotka kalėjimo išvengė, Šiaulių apylinkės teismas jam skyrė 4 mėnesius viešųjų darbų.

Šiųmetės rugsėjo 12-osios naktį Šiaulių rajone gyvenantis vyras namo kieme po vyšnia užkasė šešis 1-3 parų amžiaus šuniukus, nes ketino jais atsikratyti. Šios egzekucijos metu vienas šuniukas nugaišo.

Vyras pasakojo, kad augino 7 metų mišrūnų veislės kalytę Mirtą, kuri atsivedė šuniukus. Kadangi jis nedirba, sunkiai gyvena, 6 šuniukus jam būtų buvę sunku išlaikyti. Todėl sumanė juos užkasti. Kai lauke sutemo, vyras pasiėmė kastuvą ir užkasė visus šuniukus savo kieme, po vyšnia.

Kaimynė matė, kaip V. Zabotka lakstė po kiemą su kastuvu. Moteris girdėjo cypiant šuniukus, todėl sunerimo. Kaimynai nuėjo prie vyšnios ir atkasė 4 šuniukus, kurių vienas jau buvo negyvas. Vėliau dar du šuniukus išgelbėjo atvykę tarnybų darbuotojai.

Vyras teisėsaugos pareigūnams tvirtino suprantąs, kad pasielgė blogai, tačiau, girdi, neturėjęs pasirinkimo. Apie tai, kad šuniukus galima atiduoti į prieglaudą, sako nežinojęs. Gailėjosi dėl to, ką padarė.

Kadangi šiuo atveju buvo taikytas supaprastintas bylos procesas, baudžiamuoju įsakymu paskirta bausmė sumažinta vienu trečdaliu. Jeigu V. Zabotka per 14 dienų niekur nesikreips, baudžiamasis įsakymas įsigalios.

Jonas DAGYS

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *