Už „meilės“ laiškus, prisodrintus psichotropinėmis medžiagomis, – kalėjimas

Už „meilės“ laiškus, prisodrintus psichotropinėmis medžiagomis, – kalėjimas

Trejų metų laisvės atėmimo bausmė skirta Ievai Užkurienei, kuri 3 vokus su dideliais kiekiais psichotropinėmis medžiagomis prisodrintais baltais lapais nusiuntė į įkalinimo įstaigas. Tačiau narkotikai adresatų nepasiekė ir nesukėlė neigiamų pasekmių, nes buvo laiku pastebėti.

Kaltinamoji tik per pirmąją apklausą prisipažino. Vėliau per ikiteisminį tyrimą ir teisme teigė, kad ji nesuprato, kad tie lapai yra apipurkšti psichotropine ar narkotine medžiaga. Tačiau moters melas paneigtas įrodymais.

„Kaltinamoji žinojo ir suvokė, kad į įkalinimo įstaigas siunčia laiškus, kurie yra prisodrinti psichotropine medžiaga ir kurių poveikis yra labai stiprus, – sakė bylą nagrinėjęs Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmų teisėjas Martynas Galvičius. – Siunčiami lapai buvo dėmėti ir lipnūs. Tai patvirtina aplinkybę, kad kaltinamoji suprato, jog laiškai rašomi ant įmirkytų lapų.“

Anot teisėjo M. Galvičiaus, kaltinamoji nurodė, jai buvo liepta rašyti ,,meilės“ laiškus išimtinai tik ant minėtų lapų, kurie jai buvo atsiųsti paštu. Tai patvirtina kaltinamosios tyčios kryptingumą daryti nusikalstamas veikas. Be to, kaltinamoji nukirpo dalį lapo ir jį perdavė dovanų kitam asmeniui, o vėliau apie narkotikų poveikį su juo aptarė telefonu. Tai, pasak teisėjo, patvirtina kaltinamosios tiesioginės tyčios buvimą darant nusikalstamas veikas.

„Meilės“ laiškai buvo rašomi vyrams, kurių nei vieno moteris nepažinojo, be to, I. Užkurienė paliko lūpų dažų žymes, kad suklaidintų įkalinimo įstaigos darbuotojus. Tačiau visi trys laiškai sukėlė įtarimą, nes lapai buvo storesni ir sunkesni nei įprastai ir liečiant jautėsi švelnus paviršius. Laiškus ji pasirašydavo skirtingais vardais, tačiau visuose rašysena buvo ta pat. Kaltinamosios I. Užkurienės atsakomybę lengvinančių ir sunkinančių aplinkybių nenustatyta. Anksčiau neteista, bet savo kaltės dėl padarytų veikų neprisipažino ir tyčia padarė tris sunkius nusikaltimus. Teismas nustatė, kad kaltinamoji I. Užkurienė skirtingais laikotarpiais (2022-01-11, 2022-01-19 ir 2022-01-24) į įkalinimo įstaigas siuntė tris laiškus. Už tai nusipelnė bausmės…

„Nuosprendis per dvidešimt dienų nuo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Šiaulių apygardos teismui per Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmus“, – tikslino informaciją suteikusi Šiaulių apylinkės teismo pirmininko padėjėja Nijolė Damulė.

www.joniskiodienos.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *