Medžiotojai Joniškio rajone pričiupo… brakonierių

Medžiotojai Joniškio rajone pričiupo… brakonierių

Vasario 16-osios vakare į Joniškio rajone esantį Žmirklių kaimą buvo iškviesti Aplinkos apsaugos departamento Šiaulių gyvosios gamtos apsaugos skyriaus darbuotojai ir Joniškio rajono policijos komisariato pareigūnai. Netrukus jiems buvo perduotas penkiasdešimt vienerių metų brakonieriavimu įtariamas vyras, kurį sulaikė į medžioklę išsiruošę medžiotojai.

Važiuodami automobiliu, prie Žmirklių kaimo esančių laukų, griovyje jie pastebėjo kažką judant. Kai medžiotojai sustojo pažiūrėti, kas ten yra, iš griovio pašoko vyras ir nuskuodė laukais. Trijulė pasileido paskui ir bėglį sulaikė. Sugrįžę į vietą, iš kurios jis pakilo, medžiotojai rado arbaletą su optiniu taikikliu ir dviem strėlėmis.
Atvykę pareigūnai nustatė, kad arbaletas priklauso sulaikytajam, kuris leidimo jam laikyti neturi. Kadangi ant vienos iš rastų strėlių buvo matyti į kraują panašios rausvos dėmės, kilo įtarimas, kad vyras nelegaliai medžiojo. Jis tą pripažino, tačiau neigė, kad būtų ką sumedžiojęs. Apžiūrėjus aplink esančią teritoriją, nušautų gyvūnų nerasta.

Kiek anksčiau www.joniskiodienos.lt rašė, kad vyras turėjo neteisėtai įsigytą ginklą, jam pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais. Brakonieriaus gyvenamojoje vietoje buvo atlikta krata. Ir nors sulaikytasis prieš tai pareigūnams porino, kad daugiau nelegalių ginklų neturi, jo garaže jų buvo rastas nelegaliai laikomas savadarbis šaunamasis ginklas su optika, 6 įvairaus kalibro šoviniai, 75 mažo kalibro graižtvinio šautuvo šoviniai ir dėžutė su 58 pneumatinio šautuvo šoviniais, o automobilyje – 18 strėlių. Medžiotojų sučiuptas vyras buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Dėl neteisėto ginklų ir šaudmenų laikymo jam pareikštas įtarimas: laukia baudžiamoji atsakomybė.

„Taip pat jam pradėta ir administracinė teisena“, – sakė Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Gaila Smagriūnienė.

Gamtosaugininkai joniškiečiui surašė administracinio nusižengimo protokolą už tai, kad, neturėdamas medžioklės lapo, neteisėtai medžiojo draudžiamu ginklu – arbaletu su naktiniu taikikliu.

www.joniskiodienos.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *