Parama ir lengvatos nuo karo kenčiantiems ir į Joniškio rajoną atvykusiems ukrainiečiams

Parama ir lengvatos nuo karo kenčiantiems ir į Joniškio rajoną atvykusiems ukrainiečiams

Po ilgesnės pertraukos Joniškio savivaldybės tarybos posėdis kovo 31-osios popietę vyko salėje. Posėdžio pradžioje meras Vitalijus Gailius politikus ir salėje buvusius administracijos darbuotojus, žurnalistus pakvietė tylos minute pagerbti karo Ukrainoje aukas ir padėkojo visiems, kurie palaiko jau antrą mėnesį nuo okupantų besiginančią valstybę ir remia jos žmones, taip pat pasidžiaugė, kad esame, kaip niekada, vieningi.

Tame pačiame posėdyje politikų sprendimu numatyta Ukrainos Respublikos Novoselicos miesto savivaldybei skubiai humanitarinei pagalbai (turtui nupirkti ir perduoti) skirti iki 20 tūkst. eurų. Minėtos lėšos bus paimtos iš programos „Socialinės paramos įgyvendinimas ir sveikatos apsaugos paslaugų gerinimas“.

Priminsime, kad su Novoselicos miestu (Černivcių sritis), kuriame iki dabar vykstančio karo gyveno daugiau kaip 7000 žmonių, 2019 metais Joniškio savivaldybė pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

Be to, politikai priėmė sprendimą, kuriuo šiais metais užsieniečiams, pasitraukusiems iš Ukrainos dėl karo, taikoma 100 proc. lengvata važiuoti Joniškio savivaldybės vietinio susisiekimo autobusų maršrutais.

Taip pat iš Ukrainos nuo karo į rajoną atvykusiems žmonėms 2022 m. bus taikoma 100 proc. lengvata pirčių Joniškyje ir Žagarėje paslaugoms.

Priminsime, kad jau daugiau kaip mėnesį Ukrainoje vyksta nuožmus karas dėl šalies laisvės ir demokratijos. Vasario 24-ąją savo kaimynę užpuolė Rusija.

www.joniskiodienos.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *