Į Vilnių ar iš Vilniaus joniškiečiams vykti traukiniu dabar būsią patogiau

Į Vilnių ar iš Vilniaus joniškiečiams vykti traukiniu dabar būsią patogiau

Dešimt metų, kartą per mėnesį, sovietmečiu važiuodavau traukiniu į Vilnių, į buvusią darbovietę, Televizijos ir radijo komitetą. Iš Joniškio geležinkelio stoties traukinys išdundėdavo apie pusę dviejų nakties. Todėl iš Joniškio centro į miesto pakraštyje esančią geležinkelio stotį tekdavo iškulniuoti apie pusę pirmos nakties. Kelias netrumpas, gatvės menkai apšviestos, todėl buvo nejauku. Geležinkelio stotyje prie bilietų kasos vinguriavo eilutė, nes buvo nemažai norinčių važiuoti į Lietuvos sostinę.

Kadangi „Žuvėdra“ atvažiuodavo iš Rygos, tai būdavo laisvų gultų tik viršuje, todėl tekdavo ropštis ten. Ar buvo įmanoma pamiegoti? Priklausomai nuo kaimynų keleivių: kartkartėm jie būdavo ramūs, bet dažniausiai kalbėdavo, vaikščiodavo…

Į Vilnių traukinys atvykdavo ryte, jeigu teisingai prisimenu, maždaug apie pusę septynių ryto. Kelionė trukdavo apie penkias valandas. Atgal namo jau grįždavau autobusu, nes su savimi veždavausi uždirbtą mėnesio atlyginimą ir honorarą.

Kadangi traukinys iš Joniškio išvykdavo naktį, o ir vis daugiau žmonių įsigijo nuosavus automobilius, 2004 m. sausio viduryje traukinio į Vilnių ir iš jo į Joniškį nebeliko.

Todėl gera naujiena ta, kad trečiadienį, gruodžio 27-ąją, beveik po dvidešimties metų pertraukos iš Vilniaus į Rygą vėl išvyko traukinys. Dar džiugesnė žinia, kad jis bent minutei stabtelės ir Joniškyje.

Lietuvos geležinkeliai www.joniskiodienos.lt informavo, kad iš Vilniaus traukinys į Rygą išvyks
6.30 val. Iki Joniškio dundės tik 2.59 val. Vadinasi, į Joniškį turėtų atvykti 9 val. 29 min. Kai Joniškio geležinkelio stotyje šiuo laiku traukinys stabtelės, bus galima juo važiuoti iki Rygos. Kelionė traukiniu iš Vilniaus į Joniškį II klase kainuos 19.20 Eur. Pirmąja klase važiuojant, bilietas kainuosiąs 27 eurus, tačiau ir kelionė bus patogesnė: erdvesni vagonai, mažiau keleivių, ramiau, tyliau. Pirmosios klasės keleiviai bus vaišinami kava ar arbata, jiems duos buteliuką vandens. Jeigu šia klase keleiviai važiuos ilgiau nei valandą,
jiems be išvardytų gėrimų bus duodamas ir pyragaitis.

Iš Rygos traukinys išvyks 15.28 val. Joniškyje bus 16.44 val. Stovės čia vos minutę, išvyks Vilniaus link 16.45 val. Kelionės iš Joniškio į Vilnių trukmė – 3.06 val. Ne paslaptis, kad nemažai joniškiečių važiuodavo autobusu iki Šiaulių, iš kur įsėsdavo į Vilniaus link riedantį traukinį. Dabar to daryti nebereikės. Į Vilnių iš Joniškio traukiniu galės vykti be persėdimo. Ačiū dabartiniai Lietuvos vyriausybei ir Lietuvos geležinkeliams.

Reikėtų įsidėmėti, kad Joniškio geležinkelio stotyje įsigyti bilietų dabar nebus galima, todėl nereikės ir stresuoti. BILIETUS reikės įsigyti tik INTERNETE adresu lt.glink. Perkant reikės nurodyti savo el. paštą, kuriuo bilietas ir atkeliaus. Nusipirktą bilietą bus galima atsispausdinti ir parodyti konduktoriui prieš įlipant į traukinį, arba parodyti jį mobiliajame telefone.

Atskiros sėdimosios vietos traukinyje neužimantiems vaikams iki 6 metų kelionė nieko nekainuoja, o vaikams, kurių amžius nuo 6 iki 16 metų taikoma 30 pro. nuolaida.

Vyriausybės atstovai samprotauja, kad ateityje iš Vilniaus per Joniškį traukiniu galėsime nuvykti ir į Taliną arba grįžti iš jo.

Teksto autorė – Birutė Kybartienė, www.joniskiodienos.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *