Degė daugiaaukštis Žemaičių gatvėje

Degė daugiaaukštis Žemaičių gatvėje

Praėjusio penktadienio, sausio devynioliktosios, vakarą, prieš devynioliktą valandą Joniškio miesto pietinėje dalyje pasigirdo ugniagesių gelbėtojų mašinų sirenų gausmas. Miesto pietuose, iš vakarų į rytus, nusidriekė pilkų dūmų upė. Neramiausia buvo, kad sklido ir tarsi pakepintų grūdų kvapas… Negi gaisras kilo senojoje grūdų įmonėje? Bet, priėjus prie jos, gaisro židinio ir ugniagesių gelbėtojų nesimatė, nors toliau už įmonės vis dar driekėsi, tik jau siauresnė, dūmų upė.

Kaip vėliau paaiškėjo, gaisras kilo viename iš Žemaičių gatvėje esančių daugiaaukščių. Kai ugniagesiai gelbėtojai, gavę signalą, čia atskubėjo, namo laiptinė ir butas, kuriame kilo gaisras, skendo sodriuose dūmuose. Buto balkone gelbėtojai aptiko išsigandusį vyrą, jis buvo sąmoningas, tačiau, medikams apžiūrėjus, žmogus buvo išgabentas į Respublikinę Šiaulių ligoninę.

Gaisro metu apdegė virtuvės spintelė ir buto siena, išsilydė plastikinės lubos, nuo karščio ar nuo kažkokio smūgio skilo plastikinio lango paketas, aprūko buto sienos. Žinoma, galėjo būti ir dar blogiau, tačiau bute buvo ir suveikė dūmų detektorius, o ir Joniškio ugniagesių gelbėtojų būstinė nuo Žemaičių kvartalo netoli. Be to, ugniagesiai gelbėtojai greit atskubėjo ir padirbėjo puikiai. Gaisro priežastis dar nustatinėjama.

www.joniskiodienos.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *