Recidyvistas vėl ėmėsi nusikalstamo amato, bet nusvilo…

Recidyvistas vėl ėmėsi nusikalstamo amato, bet nusvilo…

Grįžusieji iš kalėjimų, įgavę juose naujų patirčių, gan dažnai imasi nusikalstamo amato. Taip ir anksčiau laiko iš cypės sugrįžęs Šiaulių apskrities gyventojas K. J. darė. Vyras pelnėsi iš dviejų moterų prostitucijos ir gavo pusę jų uždirbtų pinigų, bet įkliuvo, ir buvo iškelta baudžiamoji byla.

„Teisme K. J. pripažino, kad pelnėsi iš dviejų moterų. Neva joms paprašius saugoti, sutiko. Susitarė ir kaip dalinsis jų uždirbtus pinigus, o už tai jis jas saugos ir padės, jei kažkas atsitiktų, kai pas jas ateis klientai,“ – sakė Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmų teisėjas Aleksandras Prygunkovas. Anot teisėjo, jeigu reikėdavo, K. J. moteris nuveždavo ir į kitus miestus, kur jos teikė sekso paslaugas.

Teisme kaltinamasis porino, kad merginas pažįsta jau daug metų. Sužinojusios, kad jis grįžo iš įkalinimo įstaigos, merginos pačios jį susirado ir paprašė pagalbos. Nebuvo merginoms nurodęs, kiek per savaitę jos turi jam duoti pinigų. Suma priklausė nuo to, kiek jos turėjo klientų. Buvo sutarę, kad bus mokomas tam tikras procentas nuo pajamų. Jis teigė, kad moterys pačios talpino skelbimus į interneto svetainę apie teikiamas lytines ir seksualines paslaugas už atlygį, priimdavo užsakymus ir derino paslaugų atlikimo laikus bei vietas jų susirastuose trijuose miestuose ir išnuomotuose butuose, įsigydavo priemonių ir drabužių, reikalingų seksualinių ir lytinių paslaugų teikimui, o kaltinamasis padengdavo pusę jų patirtų išlaidų bei nuveždavo ir parveždavo jas iš kitų miestų, kur jos teikė lytines ar seksualines paslaugas bei, esant būtinumui, jas saugojo.

Teisėjas, priimdamas verdiktą, atsižvelgė, kad teisiamasis nuoširdžiai gailėjosi, tačiau nusikalstamą veiką, jis padarė, būdamas recidyvistas, teistumui neišnykus. Vyras pripažintas kaltu ir skirta jam galutinė bausmė (subendrinus su neatliktos bausmės dalimi) laisvės atėmimas 1 metams ir 7 mėn.

„Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Šiaulių apygardos teismui“, – priminė Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmų teismo atstovė spaudai Nijolė Damulė.

www.joniskiodienos.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *