Sulaikyti plėšikai, užpuolę nepilnametę Draugystės gatvėje

Sulaikyti plėšikai, užpuolę nepilnametę Draugystės gatvėje

Kaip www.joniskiodienos.lt buvo trumpai rašyta, šių metų vasario trečiąją Joniškyje, Draugystės gatvėje buvo užpulta ir apiplėšta mergaitė.

Du nepažįstami jaunuoliai nepilnametę užpuolė, pargriovė ant žemės ir iš rankų pagrobė mobilaus ryšio telefoną bei krepšį su pinigine. Tą vakarą policijos pareigūnams užčiuopti įtariamųjų pėdsakų nepavyko. Tačiau kitos dienos rytą Reagavimo skyriaus pareigūnai, peržiūrėję miesto vaizdo kameras, aptiko galimų įtariamųjų užpuolikų atvaizdus ir išvyko į miestą jų ieškoti.

Pirmiausia pareigūnai apžiūrėjo nukentėjusiosios nurodytą užpuolikų pasišalinimo iš įvykio vietos kelią ir surado išmestą iš mergaitės atimtą krepšį, kuris buvo tuščias. Vėliau, pareigūnams važiuojant Statybininkų gatve, žvilgsnis užkliuvo už trijų žingsniuojančių jaunuolių. Dviejų požymiai buvo panašūs į vaizdo medžiagoje užfiksuotų jaunuolių požymius. Pareigūnai identifikavo jų asmenybes. Tą pačią dieną įtariamieji buvo sulaikyti ir pristatyti į areštinę. Jiems pareikšti įtarimai dėl plėšimo.

Aštuoniolikmetis ir jau dvidešimties sulaukęs jaunuolis prisipažino padarę nusikaltimą. Vienas jų su teisėsaugos pareigūnais reikalų turi jau nuo praėjusių metų. Be šio ikiteisminio tyrimo, viena baudžiamoji byla dėl jo padaryto sukčiavimo jau perduota nagrinėti Šiaulių apylinkės teismui ir viena baudžiamoji byla dėl tos pačios nusikalstamos veikos – Kauno apylinkės teismui. Jose joniškietis kaltinamas tuo, kad, paskelbęs socialiniuose tinkluose apie parduodamas kompiuterio dalis ir gavęs už jas pinigus, tų dalių pirkėjams neišsiųsdavo.

„Joniškio rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus vyresnieji tyrėjai Gintaras Ragulis, Marius Kaziliūnas, tyrėjas Gedmantas Šiupinys ir vyr. patrulė Ema Staškuvienė padirbėjo nuoširdžiai, jų profesionalumo dėka ir buvo sulaikyti įtariamieji“, – informavo Šiaulių apskrities vyriausiojo komisariato vyriausioji specialistė Gailutė Smagriūnienė.

www.joniskiodienos.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *