Jeigu svarstote apie vaiko globą, bet trūksta pasiryžimo…

Jeigu svarstote apie vaiko globą, bet trūksta pasiryžimo…

Lietuvoje veikia 66 Globos centrai, vienas iš jų jau yra ir Joniškio rajone.

Globos centras – tai socialinių paslaugų įstaigos skyrius, kuris teikia ir organizuoja paslaugas bei pagalbą globėjams, įtėviams, budintiems globotojams, šeimynų dalyviams. Šis Joniškio rajono vaiko ir šeimos gerovės centro padalinys veikti pradėjo dar 2018 -ųjų spalio mėnesį. Globos centro tikslas – teikti pagalbą globėjams ir jų šeimose augantiems vaikams.

Globos centro vizija – kiekvienas vaikas turi augti jo poreikius atliepiančioje šeimoje, o misija – užtikrinti kokybiškas socialines paslaugas visiems paslaugų gavėjams. Globos procese globėjai nelieka vieni. Kokybišką ir kvalifikuotą pagalbą rajono globėjų šeimoms teikia globos centro veiklos koordinatorius, 2 globos koordinatoriai, 2 tarnybos atestuoti asmenys (GIMK) ir 2 psichologai.

Joniškio globos centras organizuoja globėjų ir budinčių globotojų paiešką, konsultuoja asmenis, svarstančius apie vaiko globą, teikia informavimo ir konsultavimo, sociokultūrines ir psichosocialines paslaugas, organizuoja savitarpio pagalbos grupes, koordinuoja globos procesą bei, esant poreikiui, teikia intensyvią pagalbą globėjų šeimoms. Taip pat globėjų bendruomenei organizuojamos įvairios edukacijos, šventiniai renginiai.

Jeigu svarstote apie vaiko globą, tačiau šiam žingsniui trūksta pasiryžimo, esate kviečiami apsilankyti adresu: Parko g. 9, Žagarė, Joniškio rajonas. Informacija teikiama mob. +370 609 10 881 arba el. paštu: joniskiogimk@gmail.com

www.joniskiodienos.lt

Monikos Melytės nuotr. (iš kairės į dešinę): Globos koordinatorė Ilona Juškevičienė, Socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Vilma Augienė, Vilniaus miesto vicemerė Simona Bieliūnė, GIMK specialistė Dovilė Navickienė, Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė, Globos koordinatorė Eglė Butvilienė, Joniškio r. sav. Socialinės paramos ir sveikatos skyriaus vyriausioji specialistė Aušra Jakūnienė ir Globos centro veiklos koordinatorė Sondra Bartkienė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *