Joniškio vaikų lopšelis-darželis „Ąžuoliukas“ vėl turi direktorę

Joniškio vaikų lopšelis-darželis „Ąžuoliukas“ vėl turi direktorę

Bemaž aštuonetą metų buvusią „tuščią“ vietą, laimėjusi Joniškio savivaldybės administracijos paskelbtą konkursą, užėmė Zita Bulienė.

Z. Bulienė iki tol dirbo „Saulės“ pagrindinėje mokykloje. Pedagogė yra sakiusi, kad šiai mokyklai turi daug sentimentų, nes čia prasidėjo jos kelias į žinias.

„Mane mokė nuostabi pradinių klasių mokytoja Nijolė Grigaliūnienė. Dar ir dabar negaliu pamiršti jos šypsenos ir nuoširdumo, nes mokytojus mes labai gerbėme, mokytojo žodis mums buvo tarsi įstatymas, – kiek anksčiau Joniškio dienoms sakė Z. Bulienė. – Keitėsi laikai, keitėsi ir mokykla. Užaugau aš, užaugo ir mano mokykla.“

Dabar buvusi mokyklos specialioji pedagoge, Vaiko gerovės komisijos pirmininkė Z. Bulienė vadovaus Joniškio vaikų lopšeliui-darželiui „Ąžuoliukas“. Ir, manyčiau, kad tai – labai geras Joniškio savivaldybės administracijos pasirinkimas.

„Šiuolaikiniam mokytojui nepakanka vien pateikti žinias, dabar pedagogas turi gebėti sukurti skonio ir stiliaus pajautą, užsiimti asmenybės formavimu, – tikino Z. Bulienė ir priminė lenkų pedagogo, gydytojo ir rašytojo Janusz Korczakžodžius: ,,Mokytojas, kuris, užuot vertęs, išlaisvina, kuris ne tempia, bet kelia, ne spaudžia, bet formuoja, ne liepia, bet moko, ne reikalauja, bet klausia, kartu su vaiku išgyvens daugybę įkvepiančių akimirkų ir turės daug galimybių stebėti, per ašarų šydą, kovą tarp gėrio ir blogio jėgų jo širdyje ir pamatyti, kaip laimės šviesos angelas“.

Tikėtina, kad Z. Bulienė vaikų lopšelyje-darželyje „Ąžuoliukas“ bus ne vien reikli ir maloni direktorė, bet ir šviesos angelas.

Birutė KYBARTIENĖ

B. Kybartienės nuotr. /Joniškio dienų archyvas/

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *